Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Zo werkt overschrijven kenteken

overschrijven kenteken

Ben je benieuwd hoe overschrijven kenteken in zijn werk gaat? Dan is dit het juiste moment om even tijd vrij te maken om er meer over te weten te komen. Als je namelijk een auto wil verkopen, dan moet je wel weten welke stappen je nog moet ondernemen om de koop echt rond te krijgen. Mocht je nou zelf alleen een auto gekocht hebben bij een dealer of erkend bedrijf, dan zetten zij vaak de auto op jouw naam, maar als je hem gaat verkopen aan particulieren of bij particulieren gaat kopen, dan moet het nog geregeld worden. Gelukkig is dat allemaal zo geregeld want er is bij iedereen in de buurt wel een Kentekenloket te vinden.

overschrijven kenteken

Snel overschrijven kenteken

Het overschrijven kenteken duurt niet lang. Het gaat er om dat je de juiste documenten bij je hebt en dan is het zo geregeld. Om te beginnen moeten zowel de koper als verkoper een geldig Nederlands identiteitsbewijs kunnen overhandigen.

Maar je moet ook controleren of het kentekenbewijs compleet is. Vervolgens laat je je auto overschrijven bij een Kentekenloket bij jou in de buurt en dan krijg je een vrijwaringsbewijs. Dit geeft je mee aan de verkopen en zelf moet je dan het eerste deel van je nieuwe tenaamstellingscode bewaren. Houd er ook rekening mee dat je pas in je nieuwe auto mag rijden wanneer je een autoverzekering hebt afgesloten! Het is verstandig om daar dus ook direct werk van te maken.