Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Waarom een elektrische heftruck kopen?

Als je een heftruck nodig hebt, kun je het beste een elektrische heftruck kopen? Maar waarom is dat zo? In onze blog geven we daar uitgebreid antwoord op. Het staat in ieder geval buiten kijf dat het een belangrijk bedrijfsvoertuig is binnen de logistieke sector. Of je nu een distributiecentra beheert, de eigenaar bent van een loods of warehouse of vrachtwagenchauffeur. Met de machine kun je namelijk snel en efficiënt grote hoeveelheden goederen op pallets verplaatsen en stapelen. Dat is met een elektrisch model niet anders.

Kostenbesparende oplossing met een elektrische heftruck kopen

Wil je een elektrische heftruck kopen? Dan kies je voor een kostenbesparende oplossing. Stroom is namelijk goedkoper dan brandstof en je hoeft ook geen peperdure investeringen te doen in veilige oplossingen waarmee je de benodigde diesel kunt opslaan. Je kunt het verbruik van een elektrische heftruck nog goedkoper maken door te investeren in zonnepanelen. Met de opgewekte energie kun je de heftruck of meerdere elektrische heftrucks laden en is het verbruik ook nagenoeg niets. Op die manier kun je dus ook flink wat geld besparen.

Afscheid nemen van schadelijke uitlaatgassen met een elektrische heftruck kopen

Een heftruck op een dieselmotor stoot CO² uit en we hoeven je niet uit te leggen dat het schadelijk is voor het milieu. Als bedrijf wil je ook het liefste groen ondernemen en afscheid nemen van zaken die je ecologische footprint vergroten. Daarnaast is het ook beter voor het personeel. Vooral in gesloten omgevingen, zoals magazijnen en loodsen. Uitlaatgassen kunnen invloed hebben op de gezondheid van je medewerkers en dat probleem tackel je dus als je voor de elektrische heftruck kiest.

Maakt minder lawaai dan heftruck op diesel

Een heftruck op diesel maakt enorm veel lawaai. Je hoort niet alleen de banden en het hydraulische systeem als je de vorken bedient, maar ook de motor van het bedrijfsvoertuig. Dat probleem is niet meer als je een elektrische heftruck kopen gaat. Want een elektrische heftruck maakt helemaal geen lawaai. Oké, je hoort nog steeds de banden en het hydraulische systeem, maar het geluid van de motor ben je kwijt. Wel zo prettig in omgevingen waar rust geboden is.

Elektrische heftruck kopen? Minder onderhoud nodig

In tegenstelling tot een heftruck met een verbrandingsmotor, heeft de elektrische heftruck minder bewegende onderdelen. Minder bewegende onderdelen betekent automatisch dat er minder onderhoud vereist is en dat de kans op defecten kleiner wordt. De heftruck wordt nog steeds jaarlijks gecontroleerd en indien nodig afgesteld, maar deze onderhoudsbeurten duren veel korter en zijn een stuk goedkoper dan die van heftrucks met een dieselmotor. Het zorgt dus niet alleen voor een tijd-, maar ook een kostenbesparing.

Denk aan het certificaat 

Je hebt nu genoeg redenen om een elektrische heftruck kopen. Let er wel op dat je de juiste keuzes maakt. Dat is de laatste tip die we je graag willen meegeven. Koop een model met voldoende accucapaciteit, zodat je de heftruck ook gedurende de werkdag kunt blijven gebruiken en ook een model met een snellaadfunctie is geen overbodige luxe. Op die manier kun je tussen de werkzaamheden door de heftruck bijladen en loop je dus ook minder risico dat het werk stil komt te liggen.