Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Waarom zijn spanbanden nodig bij het gebruik van een aanhanger?

spanbanden groothandel

Heb je zaken te transporteren/vervoeren? Heb je bijvoorbeeld verhuis activiteiten, moet je groenafval afvoeren of ben je het zolder aan het opruimen en moet er het nodige naar de stort?

Dan maak je zeer waarschijnlijk gebruik van een aanhanger. Maar omdat je natuurlijk zo min mogelijk heen en weer wilt rijden pak je de aanhanger zo vol mogelijk. En dat is logisch. Maar je moet natuurlijk wel met de complete lading goed overkomen. Je wilt niet onderweg het een en ander verliezen op de weg. Daarom is het gebruik van spanbanden aan te raden.

Klussen

Een ander voorbeeld naast bovenstaande is als je aan het klussen bent. Bijvoorbeeld je maakt er een slaapkamer bij op de eerste verdieping door de bestaande slaapkamer in tweeën te delen. Je hebt dan het nodige hout nodig. Dit wil je gaan halen bij de bouwmarkt vijftien kilometer verderop.

De houten latten steken sowieso al wat over de aanhanger heen aan de achterkant. Je moet wel wat om het geheel te bevestigen, anders verlies je sowieso lading.

Maak daarom gebruik van goede spanbanden. Kijk ze ook na op eventuele scheurtjes en slijtagesporen. Het moet niet zo zijn dat ze onderweg afknappen en je andere weggebruikers in gevaar brengt natuurlijk.

spanbanden groothandel

Goede spanbanden

Kijk voor goede spanbanden eens bij de spanbanden groothandel. Bij de spanbanden groothandel hebben ze kwalitatief hoogwaardige spanbanden. Bovendien hebben ze alle denkbare lengtes, breedtes en hulpmiddelen.

Heb je bijvoorbeeld een grote aanhanger en hierop een hoge lading geplaatst, dan ben je misschien twee spanbanden aan elkaar nodig. Deze twee banden moeten dan goed aan elkaar gekoppeld worden. Hiervoor vind je de benodigde hulpmiddelen bij deze groothandel. Bijvoorbeeld een karabijnhaak. Hierin kun je de lussen van de twee banden klikken zodat de twee lengtes gekoppeld worden.

Koop nooit zomaar banden bij een willekeurige handelaar of iets dergelijks. Als je bij een erkende aanbieder/winkel koopt ben je gegarandeerd van kwaliteit en weet je dat de spanbanden voldoen aan de vereiste keuringen en certificeringen. Heb je dit niet en er gebeurd is, dan kun je verzekeringstechnisch in de problemen komen.