Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Wat is een GPS tracker auto magneet en wat kun je ermee?

Een GPS tracker auto magneet is een apparaatje dat je in je auto plaatst en waarmee je dan te allen tijde kunt zien waar deze is. Het hoeft niet (maar kan soms wel) op de OBD poort van je auto worden aangesloten. Je benadert de GPS tracker auto magneet met een app op je telefoon of een webapplicatie. Je ziet dan in een Google Maps kaart waar deze zich bevindt en hoe je er het snelste komt. Is de auto onderweg, dan volg je de rit op afstand en kun je zelfs zien hoe snel de auto rijdt. De tracker is ook uit te zetten en bewaart alle opgeslagen informatie tot 3 maanden terug.

De werking van een GPS tracker auto magneet

De GPS tracker auto magneet werkt met GPS, oftewel Global Positioning System. Het kan met een nauwkeurigheid van 5 meter aangeven waar je auto op dat moment is. GPS is een netwerk van satellieten die om de aarde circuleren en die signalen afgeven. De GPS tracker auto magneet vangt deze signalen op wat een plaatsbepaling oplevert. GPS wordt ook gebruikt voor het meten van andere zaken, zoals afstanden en navigatie.

Wat lees je met een GPS tracker af?

Er zijn verschillende soorten GPS trackers te krijgen. De goedkopere en simpele modellen lezen minder informatie uit dan de duurdere en uitgebreidere trackers. De meest simpele apparaten vertellen je waar je auto is (geweest) en hoe snel deze rijdt of heeft gereden. Kies je voor een uitgebreidere GPS tracker auto magneet, dan kan deze ook storingscodes uitlezen en de status van de batterij doorgeven. Sommige trackers geven je zelfs inzicht in je eigen remgedrag, het stationair draaien van je motor en de snelheid waarmee je rijdt. Deze kun je gebruiken om je rijstijl te verbeteren of om anderen die in de auto rijden erop te wijzen dat ze niet zuinig bezig zijn.

In welke situaties is een GPS tracker handig?

Een GPS tracker auto magneet kan in verscheidene situaties handig zijn. Let er wel op dat je de privacy van mensen niet op het spel zet. De bestuurders moeten altijd weten dat ze in een auto rijden met een GPS tracker en dat ze deze ook uit kunnen zetten, mochten ze dit willen. Er zijn dan een aantal situaties te bedenken waarin deze tracker een grote uitkomst kan bieden.

  • Als je een garage hebt en je geeft mensen een vervangende auto mee.
  • Als je auto’s verkoopt en potentiële kopers alleen op proefritten stuurt.
  • Als je een bedrijf hebt met medewerkers op de weg.
  • Als je een auto hebt die door meerdere leden van het huishouden wordt gebruikt.

In al deze gevallen kun je de informatie van de GPS tracker auto magneet raadplegen als er reden voor is. Je raakt je auto nooit kwijt en kunt bestuurders laten zien wat ze gedaan hebben. Met een GPS tracker maak je je auto niet alleen slim, maar ook de bestuurders. Raak nooit je auto kwijt, bestel snel via https://www.tracemaster.nl/!