Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Zorg voor een goede accu

E-Chopper

We weten dat onderhoud aan elk motorvoertuig belangrijk is. Dit artikel gaat over het kiezen van een accu voor je scooter. Alle componenten van een scooter komen samen om het te laten werken. Als een onderdeel moeilijk te bewerken is, kan dit voor problemen zorgen en dus ook gevaarlijk zijn op de weg.

Waarom de accu?

Je batterij is enorm belangrijk. Dure batterijen zijn niet meteen beter. Ook met een voordelige scooteraccu kun je de weg op. Dus lees snel wat voor batterij je nodig hebt voor je scooter. Waarom is de accu van uw scooterbelangrijk? De batterij fungeert als een grote batterij en levert stroom voor het voertuig. Alle onderdelen van je scooter die elektriciteit gebruiken, worden hierdoor aangestuurd. Denk dus aan het licht dat je koplampen maken en aan het fluitje waarmee je gevaar kunt vermijden. De scooter heeft ook een starter en een ontsteker. Zonder de accu komt je scooter geen meter vooruit.

Wat voor soort accu

Er zijn verschillende soorten accu’s die je voor je scooter kunt gebruiken. Je hebt een standaard zuuraccu. Dit type accu wordt alleen gebruikt in oudere modellen scooters. Maar je krijgt ook fleece en onderhoudsvrije batterijen. Dit type accu is geschikt voor wie niet veel onderhoud aan zijn scooter wil doen. Je moet altijd op stroom letten bij het vervangen van deze batterij. Om te weten of de accu geschikt is voor je scooter kan je een aantal zaken controleren: de grootte van de accu, de capaciteit en eventuele pole position. Je kunt ook naar het gewicht kijken, maar de maat is in ieder geval het belangrijkste. Zit je vast? Neem dan contact op met Joey Schaar!

De verschillende merken

Batterijen zijn er in verschillende soorten, merken en prijzen. Het ene merk is niet per se beter dan het andere. De reden waarom je voor een bepaald merk kiest, verschilt van persoon tot persoon. Een merk dat batterijen maakt is Exide. Exide accu’s zijn onderhoudsvrij, net als de rest van de accu’s. Dit betekent dat de batterij is voorgeladen, zodat je opnieuw kunt beginnen zodra je deze plaatst. Zo heb je geen probleem bij koud weer en kan je direct vertrekken.

Joey Schaar

Het is lastig om alle onderdelen die je nodig hebt bij de benodigde dealer te halen? Het liefst wil jij alles onder 1 dak hebben. Logisch! Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou gevonden, namelijk Joey Schaar!