Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Caravan schade

Caravan schade

Een groot deel van de Nederlanders gaat met de caravan op vakantie. Dat is leuk, avontuurlijk en biedt de mogelijkheid om gebieden te verkennen waar je als ‘normale’ toerist niet zo snel komt. Een nadeel van die avontuurlijke trips is dat je soms op wegen terecht komt die heel smal en erg slecht geplaveid zijn. Zeker met een caravan zijn die wegen moeilijk te berijden. Want houd zo’n zware caravan maar eens in bedwang als je een vrachtwagen of een andere caravan tegenkomt. De kans op caravan schade is dan aanzienlijk.

Caravan schade

Caravan schade op de camping

Waar ook veel caravan schade ontstaat is tijdens het manoeuvreren op de camping. Wie niet in het bezit is van een elektrische mover moet de caravan met de auto op zijn plaats zetten. Voor je het weet raak je dan een boom of een andere caravan en dan ontstaat er caravan schade. Het gevolg is een deuk in de buitenwand of een diepe kras in de lak. Dat is een soort schade die erg moeilijk te verhelpen is. Want de wand van een caravan heeft meestal een structuur. Als daar een gat of scheur in gedicht wordt en de lak wordt bijgewerkt blijf je dat altijd zien.

Caravan schade

Nieuwe methode om caravan schade te herstellen

De meest gebruikelijke methode om caravan schade aan de buitenwand te herstellen is de hele wand te vervangen door een nieuwe. Dat is een kostbare en tijdrovende operatie. De AAS Schadebedrijven hebben een andere methode ontwikkeld om deze reparatie uit te voeren. Daarbij wordt een gat of deuk in de wand van de caravan gerepareerd en vervolgens kan met een mal de structuur van de buitenwand worden overgenomen. Als laatste wordt de buitenwand opnieuw gelakt. De caravan schade is dan helemaal verdwenen.