Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Voordelen van een brandstof catchtank in de auto

Wanneer u een normale auto gebruikt, is de kans dat u een brandstof catchtank in de auto heeft relatief klein. Binnen de autosport is het gebruik van een dergelijke catchtank wel heel gebruikelijk! Niet alleen een brandstof catchtank wordt hier veelvuldig gebruikt. Ook het gebruik van een catchtank voor het opvangen van gelekt olie is gebruikelijk. De catchtank zorgt er in dit geval voor dat het olie wat uit het carter of kleppendeksel lekt, niet opnieuw in het inlaattraject wordt opgenomen. Dit zou voor een vervuilde motor kunnen zorgen, wat voor een versnelde slijtage zorgt. Iets wat u logischerwijs wenst te voorkomen! In dit artikel vertellen we u meer over de werking van een brandstof catchtank.

Werking van de brandstof catchtank

Een brandstof catchtank is vooral bedoeld voor sportauto’s, die hard over het circuit rijden. Normaal heeft een auto een brandstoftank met twee compartimenten. Op het moment dat de auto hard door een bocht zou rijden, zou dit ertoe leiden dat de brandstof in een van beide compartimenten terechtkomt. Dit betekent dat de motor niet voldoende brandstof toegevoerd krijgt, waardoor deze stilvalt.

Door gebruik te maken van een brandstof catchtank in de auto, wordt een dergelijke situatie voorkomen. Dit maakt dat sportauto’s hard door een bocht op het circuit kunnen rijden, terwijl dit met een normale auto vaak niet mogelijk is. De brandstof catchtank wordt niet in plaats van een reguliere brandstoftank geplaatst. Gebruikelijker is het om beide tanks binnen de auto te combineren.