Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Vervangen en problemen met de draagarm in een Peugeot Expert

draagarm peugeot expert

Het is nooit leuk als er iets met je auto aan de hand is. Het kost vaak geld om het te laten repareren en je bent misschien je auto wel een tijdje kwijt. Toch is onderhoud ook ontzettend belangrijk want veilig rijden kan jouw leven veiliger stellen en dat van de mensen om je heen. Ontdek hier meer over de draagarm in een Peugeot Expert: wat is dit voor onderdeel, en hoe herken je problemen met de draagarm?

draagarm peugeot expert

Een leven lang mee

De Peugeot Expert is een zeer degelijke auto. De kans is dus klein dat je ooit gaat merken dat de draagarm vervangen moet worden. Dat de kans klein is, betekent echter niet dat het nooit gaat gebeuren. Daarom is het goed om te weten wat dit voor een onderdeel is en hoe je problemen ermee herkent, om wanneer het nodig is toch direct naar een garage te kunnen rijden. 

De draagarm in de auto

De draagarm is de basis van elke auto. Het is de verbinding tussen de carrosserie en de wielophanging. De wielophanging is de constructie waar de wielen aan vastzitten. De draagarm brengt dit samen met de rest van de auto. Het is dus een nogal belangrijk onderdeel zoals je wellicht wel kunt voorstellen. De draagarm is een grote, stalen constructie die vaak de vorm van een driehoek heeft. Dat is bij de Peugeot Expert niet anders. Deze metalen constructie is zo sterk dat wanneer vervanging nodig is, sommigen ervoor kiezen om de auto simpelweg te verkopen. Het vervangen kan namelijk erg duur zijn.

Problemen herkennen

De kans is dus klein dat het gebeurt, maar mocht je toch problemen hebben met de draagarm dan is de kans groot dat je dit vooral merkt bij het sturen en versnellen. De draagarm moet ontzettend veel druk verdragen en als deze slijt ga je dit dus merken wanneer je de wielophanging actief gebruikt, bijvoorbeeld bij het sturen of rijden op hoge snelheden.