Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Verkopen of naar de sloop?

wagen verkopen

Ben jij helemaal klaar met je oude auto en wil je graag jouw auto verkopen, dan kan dit goed via een tweedehands autodealer. Dit is iemand die tweedehands auto’s inkoopt en vervolgens verkoopt. Dat betekent dat de dealer een inschatting maakt van hoeveel jouw auto waard is en hoeveel hij of zij er nog voor kan krijgen. Vervolgens krijg jij een bepaald bedrag vergoed voor jouw auto. Dit is een fijne manier om van je auto af te raken, omdat je geen stress hebt over de verkoop ervan. De dealer regelt namelijk alles voor jou. Je hoeft hem dus alleen maar in te leveren en klaar ben je.

Meer geld, maar ook meer geregel

De dealer wil ook geld verdienen aan de verkoop auto. Dat betekent dat wanneer je zelf de auto verkoopt, zonder dealer als tussenpersoon, je misschien wel meer voor jouw auto kunt krijgen. Als je zelf liever jouw auto verkoopt, omdat je de dealer niet als tussenpersoon wilt, kun je dit online regelen. Er zijn namelijk online platforms waarop je jouw spullen kunt verkopen en je tweedehands spullen kunt kopen, bijvoorbeeld op marktplaats. Op dit platform worden veel auto’s gekocht en verkocht. Je moet dan zelf een goede advertentie maken en ook zelf onderhandelen over de prijs. Als je hier goed in bent, kan je veel geld verdienen aan de verkoop.

Wil niemand de auto hebben?

Denk je dat jouw auto niks meer waard is, dan kan je hem naar de autosloop brengen. Hier krijg je lang niet zoveel geld voor als je wanneer je hem zou verkopen, maar als de auto toch niet meer verkocht kan worden, is dit je laatste redmiddel. Je kan alsnog vijf tot tien cent krijgen per kilo materiaal dat nog hergebruikt kan worden. Middelen die nog hergebruikt zijn vaak metalen, bijvoorbeeld ijzer. Het is goed dat de auto’s niet zomaar gesloopt worden, maar er eerst nog gekeken wordt of er nog iets bruikbaars bij zit. Zo verspillen we zo min mogelijk, en zijn we toch nog een beetje duurzaam bezig.