Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Tweedehands auto kopen? Betaal niet teveel!

Ga je een tweedehands auto kopen? Dan is het natuurlijk fijn als je niet teveel betaalt. In veel tweedehands auto’s is al aardig wat gereden, dus het kan zomaar zo zijn dat de auto het één en ander mankeert. De eigenaar zal dit lang niet altijd toegeven, dus het is goed om zelf op onderzoek uit te gaan. Hieronder vind je een aantal handige tips.

Doe vooronderzoek

Om erachter te komen hoeveel een auto waard is, is het goed om vooronderzoek te doen. Vergelijk de auto met andere, soortgelijke auto’s om zo op een redelijke prijs uit te komen. Komt de prijs van de tweedehands auto totaal niet in de buurt van de prijzen die je gevonden hebt? Dan is het goed om op je hoede te zijn.

Neem iemand mee

Het is verstandig om iemand mee te nemen bij het bekijken van de auto. Twee mensen zien meer dan één en bovendien kun je er zo voor kiezen om iemand mee te nemen die (meer) verstand heeft van auto’s. Ook komt degene die je meeneemt wellicht met handige vragen waar je zelf nooit op zou zijn gekomen.

Luister goed naar de auto

Voordat je overgaat tot aankoop is het natuurlijk goed om een testritje te maken. Luister daarbij goed naar wat je allemaal hoort. Merk je vreemde geluiden op? Dan is het wellicht goed om het nog eens over de prijs te hebben.

Check eventuele schade

Naast dat je er goed aan doet om te luisteren naar eventuele geluiden, is het uiteraard ook van belang dat je de auto goed bekijkt. Zijn er krassen te zien, is er lekkage of is er sprake van roest? Dan zou dit invloed kunnen hebben op de prijs. Bovendien is het in sommige gevallen (wanneer je bijvoorbeeld chauffeur bent en het om een vrachtwagen gaat) goed om te kijken of er een tachograaf aanwezig is, voor de rittenregistratie. Kijk op https://www.europetrack.eu/ voor meer informatie over dit onderwerp.