Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Sloopauto verkopen

Heb jij jouw auto stuk gereden of heb je een aanrijding gehad dan wil je van deze auto af. De enige optie is niet om je auto altijd naar de sloperij te brengen. Een sloopauto kun je ook verkopen. Een sloopauto verkopen is niet altijd even makkelijk. Dit komt omdat je in een sloopauto niet meer kunt rijden, en mensen dus geen nut hebben aan een sloopauto. Je kan hem wel verkopen aan andere autozaken. Deze autozaken laten je auto taxeren en vervolgens krijg jij dat geld. 

Auto wel naar de sloperij 

Wil je toch graag zo snel mogelijk van je auto af zonder problemen dan kan dat ook. Dit kan door je sloopauto te verkopen aan een sloperij. De sloperij die geeft jou hier geld voor zodat hun de auto uit elkaar mogen halen. Maar waarom is een sloperij een goede optie. Dit komt omdat een sloperij erkend is bij het RDW. Zo komen er geen problemen als jij jouw auto van je naam af wilt halen. Je wilt waarschijnlijk dat alles zo snel mogelijk geregeld is. 

Wat gebeurd er bij de sloperij

Als jij het besloten om toch je auto naar de sloperij te brengen dan wil je vast graag weten wat er daar met je auto gebeurd. Je auto kan vaak worden opgehaald en dan naar de sloop toegebracht. Daar wegen ze de auto en kijken ze hoeveel oud ijzer het kan opleveren. Daarna halen ze de auto helemaal uit elkaar. Dat noem je demonteren. Als de auto is gedemonteerd blijven er delen van de auto over. Je hebt onderdelen die verkocht kunnen worden en tweedehands gebruikt kunnen worden. En je hebt ook onderdelen die naar de recycling moeten. De rest wat overblijft wordt gesloopt. Veel meer gebeurd er eigenlijk niet bij de sloperij. 

De vergoeding 

Als je jouw auto naar een sloperij brengt wil je er wel wat voor terug krijgen. Dit geld wat je voor jouw auto krijgt noem je een vergoeding. Deze vergoeding is niet heel hoog. De prijs ligt tussen de 150 en 900 euro. Dit is niet heel veel maar alle beetjes helpen toch. Waarom krijg je niet meer? Als je auto technisch total loss is, dan is de kans groot dat de vergoeding niet heel hoog is. Dit komt omdat er weinig onderdelen over blijven die wel verkocht of hergebruikt kunnen worden. Als de vergoeding dan heel hoog is maakt het bedrijf verlies op de auto. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.