Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Parkeren Scheveningen

Ben jij van plan om naar Scheveningen te gaan? Denk dan vooraf alvast na over het parkeren Scheveningen. Scheveningen is een prachtige badplaats en een stadsdeel van Den Haag. Scheveningen is misschien wel de populairste badplaats van ons land. Zodra de zon schijnt, dan kiezen mensen uit heel het land ervoor om naar Scheveningen te gaan. Het is dan ook niet gek dat je bij het parkeren Scheveningen soms even moet zoeken naar een plek.

Parkeren Scheveningen op een drukke dag

Wil je parkeren Scheveningen op een drukke dag? Dan is het verstandig om dit vooruit te plannen. Het best kun je ervoor zorgen dat je relatief vroeg in Scheveningen bent. Dan kun je zeker zijn van een goede plek, zowel op het strand als in de parkeerplaats. Nadeel is dan echter wel dat het even zal duren voordat de zon op zijn best is. Ben je van plan om een hele dag te blijven, dan ben je ook duurder uit als je eerder in Scheveningen bent. Je betaalt dan namelijk meer aan parkeerkosten. Parkeren Scheveningen kan overigens best prijzig zijn.

Wat kost parkeren Scheveningen?

Als je in Scheveningen aan de kust wilt parkeren, dan betaal je ongeveer € 3,90 per uur op het moment van schrijven. Echter, zou men de parkeertarieven in Scheveningen willen verhogen, om de parkeerdrukte tegen te gaan. Den Haag zou het parkeertarief deze zomer omhoog willen brengen tot € 10 per uur. Overigens zijn er nabij het strand ook wel plekken waar je goedkoper kunt parkeren. Het is aan te raden om zelf na te gaan in welke parkeergarages de tarieven lager liggen. Op die manier kun je een hoop geld besparen.

Een parkeerplek reserveren

Het is mogelijk om online een parkeerplek in Scheveningen te reserveren. Dit kan een goed idee zijn. Zo ben je namelijk zeker van een plek. Bovendien heb je zo direct een goed inzicht van wat je zal betalen. Je bent meestal ook goedkoper uit als je op tijd reserveert. Heb je in het verleden al eens gemerkt dat parkeren aan de boulevard erg lastig kan zijn? Dan kan het een goed idee zijn om je parkeerplek voortaan te reserveren. Je betaalt vooraf en er wordt dus een plek voor je vrijgehouden. Het is wel zo prettig als je zeker kunt zijn van een parkeerplek nabij het strand, zeker als je van ver komt.

Waarom Scheveningen zo geliefd is

Parkeren Scheveningen kan soms aan de prijzige kant zijn, maar dat is niet voor niets het geval. Scheveningen is ontzettend geliefd! Daar zijn verschillende redenen voor. Zo heb je in de eerste plaats het strand. Hier kun je heerlijk genieten van het mooie weer. Daarnaast heb je er ook veel mooie horecagelegenheden. Op de pier zitten bovendien een aantal leuke winkeltjes. Scheveningen is ideaal als je een dagje weg wilt in de zomer. Met mooi weer zijn er dus ook ontzettend veel Nederlanders die ervoor kiezen om naar Scheveningen te gaan. Even je best doen om een parkeerplek in Scheveningen te vinden is dus zeker de moeite waard!