Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Mijn eerste rijles in Den Haag

Afgelopen week heb ik mijn eerste rijles Den Haag gehad. Met knikkende knieën heb ik achter het stuur plaats genomen. Natuurlijk heb ik mij wel verdiept bij welke school ik mijn rijbewijs wilde halen en daar had ik al snel antwoord op. Wanneer je namelijk via het internet gaat zoeken, kom je steeds dezelfde school tegen en dat is  Ross. Het is hier zelfs mogelijk om in een andere taal de opleiding te volgen, zoals Engelse lessen of in het Hindi. Nadat ik eerst een proefles had aangevraagd om zo te kunnen zien of het aan beiden kanten wel goed zat, ben ik aan deze opleiding begonnen.  

Interessante opleiding

Nadat ik kennis had gemaakt met de instructeur en deze mij het één en ander had uitgelegd, mocht ik de weg op. Het leek haast onmogelijk om met de auto de straat uit te rijden, maar door de goede instructies was het mij wel gelukt. In eerste instantie mocht ik alleen het stuur vast houden en sturen. Maar naarmate de les vorderde mocht ik ook de rest doen, zoals schakelen en de pedalen bedienen. Voor mij was het duidelijk dat ik maar 20 lessen nodig zal hebben, vooral omdat mijn allereerste keer de weg op gaan bijzonder goed was verlopen.