Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Je eerste motorfiets kopen? Dit moet je weten!

Je eerste motor kopen is geweldig. Je wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk de weg op en dat is logisch. Maar het is wel verstandig de aankoop geduldig te doen. Op deze motor zal je namelijk leren motorrijden en je wilt dit het liefst op zo’n betrouwbaar mogelijk apparaat doen. Om deze reden zullen we je enkele tips geven die jou kunnen helpen bij het kopen van je eerste motor.

Denk er goed over na hoe je de motor wilt gaan gebruiken

Natuurlijk is een snelle motor altijd leuk. Maar hogere snelheden en meer vermogen is niet altijd even praktisch. Denk dus goed na over hoe je je motor wilt gaan gebruiken en wat voor rijder je dus gaat worden. Als je veel kilometers maakt is het logisch dat je beter een comfortabele motor kunt nemen. Wil je vooral voor de lol in het weekend gaan rijden, dan is een sportievere motor misschien meer voor jou. Als je allebei wilt kun je er natuurlijk ook prima tussenin gaan zitten. Je snapt dat dit veel invloed zal hebben op je keuze. Merken als Suzuki of Yamaha hebben motoren in alle soorten en maten en zijn erg betrouwbaar. Voor beginners dus zeker waard om te bekijken.

Zwaar is niet altijd beter

Dit is vooral voor beginners heel erg belangrijk. Als je echt controle wilt leren hebben over je motorfiets begin dan niet op een te zware motor. Een zware motor zal je namelijk veel meer tijd kosten om onder de knie te krijgen. En als we het over zwaar hebben bedoelen we niet alleen gewicht, maar eigenlijk vooral het vermogen. Een motor met heel erg veel vermogen is vaak veel feller en agressiever. Hierdoor zal je niet het vertrouwen krijgen wat je wilt, maar ben je eerder bang om te rijden.