Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Hoe wordt de Dagwaarde motor bepaald?

Schademotor inkopen

Het kan interessant zijn om de Dagwaarde motor te weten. Bijvoorbeeld als jij jouw motor wilt verkopen, een verzekeringspremie wilt berekenen of als je gewoon nieuwsgierig bent. Maar hoe wordt de Dagwaarde motor nu eigenlijk bepaald? De Dagwaarde motor wordt voornamelijk aan de hand van twee factoren bepaald. Deze leg ik hieronder uit, zodat het duidelijk is hoe jouw Dagwaarde motor is bepaald.

Staat van de motor

Het belangrijkste waar naar wordt gekeken om de Dagwaarde motor te bepalen is naar de staat van de motor, zowel technisch als fysiek. Het technische aspect gaat over de motor zelf. Wat is de kilometerstand van de motor? Zijn er reparaties of onderhoud nodig aan de motor en zoja, hoe ingrijpend zijn die reparaties of dat onderhoud? Zulke zaken beïnvloeden de Dagwaarde motor. Een motor die technisch niet in orde is, is natuurlijk minder waard dan een motor die perfect werkt. Het fysieke aspect gaat puur om het uiterlijk van de motor. Zijn er grote en of kleine beschadigingen? Hoe ziet de lak eruit? Als je motor er qua uiterlijk niet goed uit ziet, en dan bedoel ik hoe de motor in nieuwstaat uitzag want smaken verschillen uiteraard, dan is de Dagwaarde motor een stuk lager.

Uitvoering en opties

Het tweede punt waar het meest naar gekeken wordt is wat de uitvoering is en wat de bijbehorende opties zijn. Deze beïnvloeden de Dagwaarde motor namelijk ook heel erg. Je hebt van één type motor altijd verschillende uitvoeringen die onderling in prijs verschillen. In de regel is het gegeven dat hoe hoger een uitrustingsniveau is, hoe meer je er voor betaalt. Dit werkt hetzelfde met de Dagwaarde motor. Een hoger uitrustingsniveau is meer waard en houdt deze waarde ook langer vast dan een lager uitrustingsniveau van dezelfde motor. Voeg daar nog wat extra gekozen opties aan toe en je Dagwaarde motor is al helemaal meer waard.