Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Het gevaar van elektrische fietsen

Je ziet ze steeds vaker op straat in het verkeer: Elektrische fietsen. Ze zijn sneller dan normale fietsen en je hoeft ook minder hard te trappen. Klinkt heel aantrekkelijk toch? Nou niet helemaal. Je hoort steeds vaker dat er dingen misgaan met elektrische fietsen. Mensen raken in ongelukken of vallen van hun fiets af. In dit artikel gaan we in op de gevaren die elektrische fietsen met zich meebrengen niet alleen voor de fietser zelf, maar ook voor de rest van het verkeer.

Elektrische fietsen in het verkeer

De gebruikers van elektrische fietsen, en dan zeker nieuwe gebruikers, hebben vaak niet door dat elektrische fietsen een stuk sneller fietsen dan normale fietsen. Dit kan ervoor zorgen dat fietsers op elektrische fietsen zich onverwachts in het verkeer gedragen en dat ze niet door hebben hoe gevaarlijk ze eigenlijk aan het fietsen zijn. Voor de andere weggebruikers is het moeilijk om zo’n fietser in te schatten vanwege de onvoorspelbare snelheid van een elektrische fiets. Elektrische fietsers vallen ook sneller, omdat ze het niet gewend zijn om op zo’n hoge snelheid te fietsen. Dit zorgt voor veel onzekerheid in het verkeer en bij de gebruikers van elektrische fietsers zelf. Onzekerheid is een ding dat je zeker niet wilt hebben, als het gaat over deelnemen in het verkeer.

Je elektrische fiets weer verkopen

Je elektrische fiets verkopen is gelukkig niet zo moeilijk in deze tijd. De vraag naar elektrische fietsen is erg gestegen over de laatste jaren. Bovendien is ook de vraag naar tweedehands elektrische fietsen gestegen, omdat mensen liever kiezen voor een goedkopere elektrische fiets, want elektrische fietsen zijn nieuw best wel duur. Let wel goed op dat je de waarde van de fiets goed bepaald. Bekijk dus goed naar de staat van de fiets. Zijn er veel gebruikssporen?. Al met al is je elektrische fiets verkopen een verstandige keuze, zeker als je je niet meer veilig voelt in het verkeer.