Vervoer Blog

Alles over Vervoeren, van A naar B

Hoe sluit ik een bestelbusverzekering af?

Heb je een bestelbus en wil je hiermee de openbare weg op? Dan ben je wettelijk verplicht om dit voertuig te verzekeren. Om jouw bestelbus te verzekeren, sluit je een bestelbusverzekering af. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, vraag jij je mogelijk af hoe je dit doet. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je een bestelbusverzekering afsluit.

Bepaal hoe je jouw bestelbus wilt verzekeren

Net als een auto kun je een bestelbus op verschillende manieren verzekeren. Je moet het voertuig minimaal verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Als je voor deze verzekering kiest, ben je verzekerd voor schade die je met jouw bestelbus aanricht bij derden. Ontstaat er ook schade aan jouw voertuig? Dan wordt deze niet vergoed met deze bestelbusverzekering.

Wil je ook dat schade aan jouw bestelbus verzekerd wordt? Dan volstaat een WA-verzekering niet. In dat geval kun je kiezen voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Om de verschillen tussen deze twee verzekeringen aan te geven, lichten we ze hieronder kort toe.

– WA + Beperkt Casco

Deze verzekering gaat een stapje verder dan enkel wettelijke aansprakelijkheid. Als je kiest voor WA + Beperkt Casco wordt namelijk ook schade aan jouw bestelbus verzekerd. Het gaat hierbij overigens niet om schade als gevolg van een aanrijding. Met deze verzekering is namelijk enkel schade als gevolg van brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal, inbraak, uitbreuk, joyriding en een botsing met loslopende dieren en vogels verzekerd.

– WA + Volledig Casco

Als je met jouw bestelbus betrokken raakt bij een aanrijding, ontstaat er (veel) schade aan het voertuig. Wil je de kosten voor het herstellen van deze schade ook vergoed krijgen? Dan moet je jouw bestelbus verzekeren met WA + Volledig Casco. Het maakt in dat geval niet uit of de aanrijding is ontstaan door jouw schuld of door toedoen van een andere weggebruiker. Met deze verzekering is jouw bestelbus bovendien verzekerd voor vandalisme en andere van buiten komende onheilen.

Ga op zoek naar een geschikte verzekeraar

Weet je inmiddels hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren? Dan wordt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een geschikte verzekeraar. In Nederland kun je vandaag de dag bij talloze partijen terecht voor een bestelbusverzekering. Dit maakt het er niet makkelijker op om een verzekeraar te vinden. Daarom sluiten sommige mensen lukraak een bestelbusverzekering af.

Wij raden jou niet aan om een bestelbusverzekering af te sluiten zonder je hierin te verdiepen. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je de knoop doorhakt. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. Dankzij zo’n site zie je binnen de kortste keren hoeveel premie je betaalt voor een bestelbusverzekering. Kijk niet alleen maar naar de premie, maar richt je ook tot de polis.